perjantai 22. helmikuuta 2013

Taloprojekti on käynnistynyt!Olemme haaveilleet jo pidemmän aikaa omasta omakotitalosta. Esteenä haaveillemme on ollut omistamani kerrostalokaksio. Tein asunnostani kaupat lokakuussa ja marraskuusta lähtien olemmekin asuneet evakossa vanhempieni luona. Tonttikaupat määräalasta tehtiin heti kun asunto oli saatu myytyä ja raivaustyöt alotettiin marraskuun lopulla.

Haaveenamme oli päästä muuttamaan kesällä 2013, mutta todellisuus iski kasvoille lumen ja lupakäsittelyn muodossa. Tarkoituksena oli saada tontin pohjatyöt tehtyä ennen lumia, mutta tänä vuonna lumi tuli niin aikaisin, että aikataulussa jouduttiin joustamaan.

Tonttimme (määräala) sijaitsee haja-asutusalueella, joten meidän piti hakea suunnittelutarveratkaisupäätöstä ennen kuin määräala saadaan lohkottua tontiksi. Myöskään rakennuslupaa ei voi hakea ennen myönteistä päätöstä. Kunnalta kerrottiin, että kunhan paperit on toimitettu x päivään mennessä, saamme hakemuksemme käsiteltäväksi vuoden viimeiseen kokoukseen. Palautimme paperit hyvissä ajoin ennen annettua päivämäärää ja se käsiteltiin kunnan valtuuston kokouksessa mutta jostain syystä se ei kuitenkaan ehtinyt vuoden viimeiseen rakennuslautakunnan kokoukseen, jossa asiasta virallisesti päätetään (tässä siis esimakua byrokratiasta, toivotaan että jatkossa menee paremmin). Käsittelyajankohdan muutoksesta ei meille mitään ilmoitettu, vaan saimme netistä havaita että asiamme puuttuu kokouksen esityslistalta. Seuraava kokous pidettiin vasta helmikuun puolivälissä jossa meille myönnettiin myönteinen suunnittelutarveratkaisupäätös. Loppujen lopuksi aikainen lumi olikin hyvä asia, ettemme ehtineet hosua esimerkiksi talon tilaamisen kanssa.

Alusta asti on ollut selvää, ettemme rakenna taloa itse, vaan otamme valmistalon. Syksyllä teimme vertailua eri talotoimittajien kesken ja talotehtaan osalta päädyimme Muurametaloihin. Talomallina puolitoistakerroksinen Rajalanmäki.

Talo on tilattu ja talotoimitus on kesäkuun alussa. Talon luovutus on arvioitu syyskuulle, viikolle 37.

1 kommentti:

  1. Hei! Olipa hauka löytää sivuillesi ja lukea sitä. Ollaan itse samassa vaiheessa ja rakentamassa rajalanmäkeä haja-asutusalueelle. Meillä on nyt puut kaadettu ja pohjia tehdään. Seuraavaksi olisi vuorossa räjäytykset tontilla. Tsemppiä teille rakennusprojektiin ja seurailen jatkossakin innolla teidän edistymistä. Mulla on myös itselläni blogi Valkoinen omppula, jos kiinnostaa tulla katsomaan meidän etenemistä. Tosin siellä on muutakin höpötystä. T.Tiina

    VastaaPoista